Futbal: V prešovskom Tatrane hráčske zmeny, tréner Sirmelis v klube zostáva

31.05.2006 Celý región

Prešov 31. mája (TASR) - Nesplnený cieľ futbalistov 1. FC Tatran Prešov postúpiť do Corgoň ligy bude predmetom komplexnej anylýzy, ale i rokovania predstaven...
Prešov 31. mája (TASR) - Nesplnený cieľ futbalistov 1. FC Tatran Prešov postúpiť do Corgoň ligy bude predmetom komplexnej anylýzy, ale i rokovania predstavenstva klubu, no prvým dôsledkom sú už zmeny v hráčskom kádri. Podľa športového riaditeľa Erika Bogdanovského niektorí hráči sklamali aj morálne, do rezervy Tatrana definitívne preradili Bystroňa, Iskru, Kovalíka i Džubáka a otázniky visia nad ďalšími.

Hráči sú od utorka na dovolenkách, zídu sa znovu až 12. júna. Šéftréner Saulius Sirmelis už v pondelok odcestoval domov do Litvy, ale ešte predtým mu vedenie klubu s predstihom zablahoželalo k 50. narodeninám, ktoré oslávil v stredu 31. mája a darovalo mu dres s podpismi hráčov Tatrana. Sirmelis v metropole Šariša zostane, v Prešove však budú musieť riešiť pôsobenie trénera Jána Karaffu a asistenta Jaroslava Rybára, ktorým 30. júna vyprší zmluva.
\"Predstavenstvo 1. FC Tatran Prešov, a.s. sa zíde v najbližších dňoch, rozhodne o zložení realizačného tímu pre novú sezónu, ale na trénerskom poste nie je dôvod k zmene. Saulius Sirmelis má s nami ešte zmluvu do 30.júna 2007, je tu len krátko, bude pokračovať vo svojej práci. O ďalších prípadných zmenách je zatiaľ predčasné hovoriť, ale je isté, že sa im nevyhne hráčsky káder. Máme už vytypovaných niektorých hráčov, chceli by sme, aby niektorí sa už objavili na prvom tréningu 12. júna, ale najneskôr na sústredení v Nitre, ktoré ma začať 24. júna. Skončili sme štvrtí, v novej sezóne sa chceme umiestniť tak, aby sme sa dostali do baráže a hrali o postup do najvyššej slovenskej futbalovej súťaže, \" povedal generálny riaditeľ prešovského klubu Vladislav Kačmár.
 

Vyberte región

mark